Norra Cypern

Golf på Cypern

Golf på Cypern

Har du någonsin kommit på tanken att spela golf på Cypern med det varma medelhavsklimatet, fantastiska vyer och 320 soldagar?

 Föreställ dig en golfbana på norra Cypern omfattande 270 tunnland som du kan spela på under hela året. Den ligger  mellan böljande kullar och dalar bland oliv- och johannesbrödträd med otrolig utsikt över Cyperns kust och med en kuliss av Bespamakbergskedjan. Föreställ dig att du dessutom kan äga din egen fastighet inom gångavstånd till golfbanan. Det här är en fantastisk chans att investera i en villa eller i en lägenhet som garanterat kommer att stiga i värde. Med priser från  SEK 550 000 kan dina  drömmar bli verklighet!

 

Korineum Golf & Beach Resort i Esentepe - Norra Cypern

 På  Esentepes bergsrygg ligger Korineum Golf & Beach Resort som är den första av sitt slag på Norra Cypern som håller internationella standard. Den vackra golfbanans omgivningar har en fantastisk utsikt med gröna och blå färger och kan ge dig många avkopplande timmar.

 Exklusiva Korineum Golf & Beach ligger nära havet vid foten av Femfingerbergen i Esentepe. Den ligger mycket nära många villor och lägenheter som kan nås inom några minuter med bil. Perfekt om du vill ha nära till din favoritsport på Norra Cypern.

 Innesluten i en skog med paraplytallar och olivträd med utsikt över Medelhavet på ena sidan och en otrolig utsikt över de berömda Femfingerbergen på den andra. Det här blir en upplevelse som du aldrig glömma.

 

Underbara omgivningar

 Målet med Korineum Golf & Beach Resort var inte bara att skapa en en fantastisk golfbana, utan vi ville också främja intresset för golfsporten på ön. Korineum har kurser för de som vill lära sig sporten och en driving range med plats för 34 spelare. Den 6232 meter långa golfbanans Par är 72.Vid byggnationen användes 72 km rör och 148 km elkablar, allt för att bygga av högsta internationella standard. Bevattningssystem är datorstyrt. För första gången i Europa (med godkännande) användes en speciell typ av genetiskt modifierade gräs, 'Seashore Paspalum' som importerades från USA. Den speciella typ av gräs förbrukar 65% mindre vatten än vanligt gräs.

Unikt för Korineumbanan är det svagt sluttande landskapet som gör det möjligt för dig att njuta av utsikten över bergen och havet från varje hål. Såvitt vi vet är detta unikt för vår golfbana. Vår bana ger inte bara en golfupplevelse för spelare på alla nivåer, ni får också njuta av Norra Cyperns vackra naturen.

  

Brett utbud med aktiviteter

 Korineum Golf & Beach Resort  är inte inte bara en fantastisk golfbana. Den är också en samlingspunkt för många sociala aktiviteter på Norra Cypern, som tennis och en ny Beach club. Det 3300m2 klubbhuset har ett Fitnesscenter, Restaurangen Carob Island, tillgång till massage och bastu. Restaurangen The Valley ger dig en oöverträffad upplevelse med sitt spännande kök med högkvalitativa rätter och utsikten...

 Korineum har två konferensrum med plats för 60 respektive 100 deltagare de kan också kombineras och bli en stor sal. Konferensrummen är utrustade med all nödvändig teknik.

 

Bidrar till ekonomin på Norra Cypern

 Golf har sina rötter i Skottland och har spelats där i århundraden. Idag spelas golf av fler än 50 miljoner människor världen över. Golf spelas i alla åldrar. Golf rekommenderas mot stress och ett hektiskt stadsliv. Nu har sporten etablerats på  Norra Cypern tack vare Korineum Golf & Beach Resort. Norra Cypern är sedan länge känt för sin ständiga sol, det  blå havet, dess, långa historia, den gröna naturen och invånarnas gästfrihet. Ön är nu möjligheternas ö.

Undersökningar genomförda i Spanien och Portugal visar att en golfspelare spenderar tre gånger så mycket pengar som genomsnittsturisten. Viktigt för ön är att golfare inte bara spenderar pengar på golfbanan eller på hotellet, de gynnar även lokala restauranger, transporter, shopping och underhållningsbranschen. Ett exempel på detta var 2005 Britannia Open Tournament, vilket tillförde den skotska ekonomin £ 72 miljoner.

 

Ett lockande alternativ

 Korineum Golf & Beach Resort bjuder in lokalbefolkningen och besökare från olika länder till en avkoppling på landet. Med sitt läge, den spektakulär utsikten, kombinationen av grönt och blått möjliggör många långa avkopplande timmar borta från det stressiga storstadslivet. Oavsett om du är bosatt på ön, eller gästar ön under ett par dagar så omsluts du av Korineums livsbejakande atmosfär.

  

Medlemskap - Information

Korineum Golf & Beach Resort har nio olika typer av medlemskap; Diamond, Fullständigt medlemskap (7-dagar), Five Day Membership (måndag till fredag), Family Membership, Junior Membership (under 16 år), Corporate Membership, Academy Membership, Junior Academy Membership och  Leisure Membership. Välj det medlemskap som passar dig bäst.

   

Fler golfbanor på Cypern ...

På Norra Cypern ligger också CMC Golf Club, med 9 hål och 71 i par. Den ligger i västerut  i en byn Yesilyurt / Guzelyurt och är vackert belägen. Banan ligger i obruten natur med  fantastisk utsikt. Du spelar på strandkanten, ja faktiskt på stranden ...

 

Club information:

 

 Address:

 Yesilyurt-Guzelyurt-North Cyprus

 Telephone:

+90 (0533) 861 0272 

 Telephone (Secretary):

 +90 (0392) 714 2523

 Telephone (Pro):

 +90 (0533) 832 3732

 Web Site:

 http://www.cmcgolfclub.org

 Number of Holes:

 9

Par: 

 71

 Standard Scratch Score:

 70

 Length of Course (Yards):

5827 

 Visitors:

 Always Welcome

 

På södra Cypern finns det 5 golfbanor, 3 är återfinns på “THE TOP 100 GOLF COURSES OF THE WORLD”...

 

Den första: Aphrodite Hills - ligger på kustvägen mellan Paphos och Limassol. Den är en av medelhavets svåraste golfbanor.

 Hemsida: http://www.aphroditehills.com/Aphrodite-hills/resort/aphrodite-hills-golf-course/

 

Den andra: ELEA Golf Club - Sir Nick Faldo mästerverk. Den ligger två kilometer från havet och nära den vackra staden Paphos. Klubben ligger på en idyllisk plats i hjärtat av ett nytt bostadsområde.

 Hemsida:: http://www.eleaestate.com/easyconsole.cfm?id=48

 

Den tredje: Secret Valley - 15 km sydost om Paphos. Secret Valley är Nikosiaklubbens  hemmabana och blev två år i rad utsedd till  den bästa golfbanan på Cypern....

 Hemsidan: http://www.cyprusgolf.com/sv_about_us.htm

 

Golf är en avkopplande tävlingsidrott som är mycket populär på norra Cypern. Med 300 dagar garanterad sol hör Cypern till de 10 bästa golfdestinationer i Europa!

Nedladdningar