Norra Cypern

Väder Norra Cypern

Väder Norra Cypern

Weather Chart Cypern har ett Medelhavsklimat med långa varma somrar och milda vintrar. De varmaste månaderna för Cypern är juli och augusti. De regniga månaderna är December till februari.  Kyrenia är en av de varmaste delarna av Medelhavet i midsommar med de kustnära-regionerna att vara den hetaste.

Det finns över 300 soldagar om året, havstemperaturen är sällan under 16 C och stiger till 28-30 C under sommarmånaderna, att Norra Cypern en av de mest hälsosamma platserna i världen att leva. Luftkonditionering är utmärkt och många respiratoriska svårigheter antingen försvinner eller avsevärt minska som en följd.

Sommar Sommaren i Kyrenia är höga temperaturer och molnfri himmel. Temperaturen i de varmaste månaderna juli och augusti rusar till 34° C och ibland även till 40° C. Medelhavet runt ön sjunker sällan under 16° C

Vinter Vintrarna är milda men också den regnigaste säsongen i Cyprusis från December till februari. En hel del regn stiger ned i den omgivande bergskedjan i Kyrenia så täta att vädret i Kyrenia är mycket bättre än nästan någon annanstans på ön. Vintrarna i norra Cypern kan fortfarande vara exceptionellt trevlig med temperaturer fortfarande en mild 15° C.

Resten av året har roligt väder. Oavsett när du reser så är du garanterad en tilltalande och torr vistelse, med valet av ett varmt och soligt klimat i toppen sommar månader eller kallare mer mild temperatur på vintern.

Kläder som krävs

På våren och hösten behöver du t-shirts eller lätta tröjor under dagtid och en bygel för kvällarna eftersom de tenderar att bli svalare.

Under de varma sommarmånaderna krävs mycket ljus sommarkläder tillsammans med solhattar och rikligt med solkräm!

Vintermånaderna bör du vara beredd på alla typer av väder alltifrån sköna soliga dagar, kyliga kvällar till nederbörd.

Landmärke Estates ansvarsfriskrivning

Medan information inom denna webbplats uppdateras regelbundet, är ingen garanti tanke på att information som tillhandahålls på denna webbplats kommer att vara korrekt, fullständig eller aktuell.

Allt material tillhandahålls endast för allmän information och utgör inte någon juridisk eller annan professionell rådgivning om varje ämne.  Landmärke accepterar inte något ansvar för eventuella förluster som kan uppstå från förlitan på information som finns på denna webbplats.