Norra Cypern

Sköldpaddor i norra Cypern

Sköldpaddor i norra Cypern

För att se sköldpaddorna är definitivt experienceof en livstid!

Det finns två typer av sköldpaddor hittar du häckande i stränderna på norra Cypern.  En är havssköldpaddan (Caretta) och grön havssköldpadda (Cheloniamydas).

De båda lägger sina ägg längs Kusten av Cypern, huvudområden är Alagadi, gyllene stranden och Karpaz halvön.

I Medelhavet kommer Honan lägger ägg mellan mars och juni och låg mellan 70 till 150 ägg, kapslade under varma sanden. Kläckning inleds i juli-augusti.

Ungarna kommer fram på natten eftersom mörkret ger dem det bästa skyddet mot rovdjur.

Sköldpaddor är skyddade i norra Cypern. Samhället av sköldpaddor (plats) var havererat 1991, ligger i Alagadi en känd grogrund.

Här lite mer information om du är intresserad av att titta på sköldpaddorna eller stödja dem: https://www.cyprusturtles.org/index.php

Landmärke Estates ansvarsfriskrivning

Medan information inom denna webbplats uppdateras regelbundet, är ingen garanti tanke på att information som tillhandahålls på denna webbplats kommer att vara korrekt, fullständig eller aktuell.

Allt material tillhandahålls endast för allmän information och utgör inte någon juridisk eller annan professionell rådgivning om varje ämne.  Landmärke accepterar inte något ansvar för eventuella förluster som kan uppstå från förlitan på information som finns på denna webbplats.