Norra Cypern

Vatten i Cypern

Vatten i Cypern

Vatten i Cypern levereras antingen genom elnätet vatten från den lokala municipallity, via vatten tankfartygeller i vissa platser människor har en egen vattenbrunn. Det är inte klokt att dricka bra vatten om det har analyserats, somslamavskiljare är den vanliga metoden för bortskaffande av avfall och avloppsvatten och därför brunnsvattnet kan påverkas och blöt-sätt används också. Det är bäst att köpa dricksvatten från de många certifierade buteljerat leveranser.

 

Cypern har alltid lidit av brist på vatten. Landet är starkt beroende av regn falla att tillhandahålla hushållsvatten och för ett antal år nu den genomsnittliga årliga nederbörden har minskat, medan efterfrågan ökar, på grund av lokala befolkningstillväxt, ett växande antal turister och utlänningar flyttar till Cypern.  Pågår just nu är största vattenprojekt någonsin åtagit sig att föra vatten från Turkiet till Cypern.

 

Detta enorma projekt som kallas Norra Cypern vattenförsörjning projektet (turkiska namn KKTC su temin projesi) och är ett internationellt vatten avledning projekt som var utformad för att leverera vatten för både dricka och bevattning från bergen i södra Turkiet till Norra Cypern via en rörledning enligt den Medelhavet.

 

Thisunique-projektet genomförs av turkiskt Statliga vattenbyggnadsarbeten (DSİ). Det kommer består av byggandet av en dam och pumpa station på både sidor, samt en pipeline av 107 km (66 miles) som kommer att köras under havet. Byggandet sker i fyra etapper.

Landmärke Estates ansvarsfriskrivning

Medan information inom denna webbplats uppdateras regelbundet, är ingen garanti tanke på att information som tillhandahålls på denna webbplats kommer att vara korrekt, fullständig eller aktuell.

Allt material tillhandahålls endast för allmän information och utgör inte någon juridisk eller annan professionell rådgivning om varje ämne.  Landmärke accepterar inte något ansvar för eventuella förluster som kan uppstå från förlitan på information som finns på denna webbplats.