Norra Cypern

Om norra Cypern

Om norra Cypern

Om norra Cypern

Ön Cypern ligger i Östra Medelhavet och bara 4 timmars flyg från Centraleuropa.  Dess angränsande landområden på närmaste kust punkter är Turkiet 40 miles norr, Syrien 60 miles öster, Libanon 108 miles sydost, Israel 180 miles sydost- och Egypten 230 miles söder.

 

Cypern är den tredje största ön i Medelhavet. Det är mindre än Sicilien och Sardinien och större än Corsica och Kreta. Området i hela ön går 3584 kvm. (9250 kvadrat kilometer) Norra Cypern har fyra större städer, den huvudstaden att Lefkosa (Nicosia), som tjänar som huvudsakliga administration och businesscenter. Andra viktiga städer Magosa (Famagusta), landets huvudsakliga port; Girne (Kyrenia), den viktigaste turist centrum känd för sina antika hamnenoch Guzelyurt centrum av citrusfrukter branschen. Brittiska intresset för ön dateras till 1100-talet och har förblivit fram till nutid med många brittiska sätt antas av den norra Cyperns regering. Allmänt talat och körning på vänster sida av vägen är på engelska.

 

Cypern har en lång levande historia, med ett perfekt klimat och välkomnande gästfrihet till Medelhavet. Det har varit en brittisk lekplats för många år för avkoppling, vattensporter och spänningen i att utforska dess vackra kust. Norra Cypern har en rik källa av arkeologiska platser och medeltida slott. Det har över 300 soldagar oavbruten, kristallklara Medelhavet hav med skönheten i ett oförstört landskap och FN trångt stränder.