Norra Cypern

Sevärdheter i Kyrenia

Sevärdheter i Kyrenia

Kyrenia slott

Kyrnias slott nämns för första gången i tidiga historiska poster från 1191, när kung Richard Lejonhjärta blev den nya master av ön efter att ha besegrats öns sista bysantinsk kejsare Isaac Comneus under tiden av den tredje pilgrimsfärden till Mecka. Forskning bedrivs i omgivningarna av slottet och insidan har avslöjat fynd som har daterat det till den hellenistiska perioden, men det exakta året av konstruktion har ännu inte fastställts. Utgrävningar som genomförts visar dock att ursprungligen slottet var befäst av bysantinerna i det 7th århundradet e. Kr. att skydda mot arabiska räder.

Bellapais Abbey

Dagens namn är korrupta benämna av det Abbey de la Paix' eller fredens Abbey. Byggnaden betraktas som mästerverk av gotiska konsten och den vackraste gotiska byggnaden i den Near öst. De första monksna som var kända för att ha bosatte sig här var Augustinerorden som hade fly från Jerusalem när staden föll till Sellahaddin Eyyubi i 1187. Det är känt att den ursprungliga konstruktionen byggdes mellan 1198-1205, och en stor del av dagens komplexa konstruerades under härska av franske kungen Hugh III (1267-1284)

Kyrenia museet för folkkonst

Kyrenia museet för folkkonst ligger i Kyrenia Harbor och var öppen i 1974. Det är ett fint exempel på pre XVII-talet byggnader som traditionellt har inrymt cyprioter. Dessa byggnader som består av en bottenvåning och en övre våning har deras huvudingångar öppning till hamnen. Dessa typiska cypriotiska hus innehåller många traditionella cypriotiska objekt.

St. Hilarion Castle

St. Hilarion slott, som tog sitt namn från ett skenande helgon som levde och dog på toppen av berget efter tillfångatagandet av Jerusalem av araberna. På 900-talet byggdes en kyrka och ett kloster in den.

Buffavento Castle

Slottet uppfördes ursprungligen som ett vakttorn av bysantinerna och sedan omvandlas till ett slott av Lusignan, är det 950 meter från havsytan. Menande av dess namn är ”utmanande vindar”. Den kontrollerar en passage genom bergskedjan Five Finger och dess avgörande läge användes att låta eld signaler till observeras från andra slott på natten.

Mausoleum och graven av Hazreti Ömer

En av de viktigaste besökande platserna av religiösa värde. Det ligger 4 kilometer från Kyrenia och ligger vid kusten i Chatalkoy. Komplexet byggdes under den ottomanska perioden av Commander Ömer och hans sex soldater som dog under de arabiska räderna på 600-talet.

Archangelos Mihail Icon Museum

Denna kyrka byggdes 1860 i regionen historiska hamn och var öppen för allmänheten som en Icon Museum 2004. Förutom de autentiska ikonerna i kyrkan är vissa objekt under skydd av institutionen av Museum och antikviteter också visas här. Den äldsta ikonen i museet är daterat tillbaka till 1714.

Antiphonitis kyrka

Antiphonitis (”Kristus eko” eller ”Kristus som svarar”) står 8 kilometer söder om Esentepe, det är från 1100-talet. Kupolen stöds av åtta kolonner, fyra av dem inbyggt i väggarna och fyra fristående. Det är det sista överlevande exemplaret av denna stil i Cypern. Den västra veranda och arcade tillkom på 1400-talet och är fina exempel på gotisk arkitektur. Det är tänkt att många av målningarna har förstörts men några beundransvärda sådana fortfarande finns. Den är ett enastående exempel på periodens konst i kupolen som skildrar Kristi omgiven av änglar.

https://www.youtube.com/watch?v=XKE9gfJlLrE

Santa Maria Monastery

Det byggdes först som en koptisk-ortodoxa kloster i 1000-talet och var tillägnad St. Makarius av Alexandria. På 1400-talet, klostret gavs till armenier och blev en mellanlandning för armeniska pilgrimer på väg till och från Jerusalem. De nuvarande byggnaderna är från 1800-talet.

Ruinerna av antika Lambousa

Den första bosättningen på platsen var på 1200-talet F.kr och de var stammarna kommer från Balkan. Regionen blev en fenicisk koloni i 700-talet fKr. I staden kungariket hade lysande tider också under de romerska och bysantinska epokerna. Stadsmuren, klippgravar och fiskdammar från romartiden är viktiga reliker av staden. Silverföremål av högt konstnärligt värde som kallas Lambousa skatten finns utställda i museet i New York och London.

Gamla kyrkogården i Kyrenia

Under den brittiska koloniala administrationen byggdes kyrkan St. Adrew, District Club och en tennisbana vid kanterna på kyrkogården ottomanska perioden. Numera är större delen av kyrkogården hade omvandlats till en parkeringsplats men vissa gravar, gravar och fontäner är skyddade.

Chrysokava Open Air Museum

Det ligger mellan den gamla historiska hamnen och den nya turism-hamnen. Detta rocky cave var en kyrkogård under romartiden och ett stenbrott Lusignan och venetianska perioder. Klassisk romersk Agia Mavra kyrkan uthuggen en rock är den främsta attraktionen av platsen; dess väggar är täckta med fresker från den bysantinska tiden och bakom kyrkan finns cisterner för uppsamling av regnvatten.

Panagia tou Potamus - Mary av floden kyrka

Kyrkan i Ozankoy är en bysantinsk kyrka återspeglar egenheter av 1400-talet. Ikonostas är av venetiansk stil och mycket välbevarat, men väldigt få av målningarna kunde överleva tills nutid.

Vrysi

Denna forntida bosättning på en liten stenig kulle, på kusten inom gränserna för dagens Acalulco Resort Hotel och det går tillbaka till stenåldern (4000-3000 F.kr). Utgrävningarna hade visat att bikupa typ hus var av runda formen och att de hade kaminer i dem. De artefakter som hittats på plats är i Kyrenia slott Museum.

Fine Arts Museum

1933 daterad struktur, som ligger i stadens västra sida på Pashabahche gatan, öppnades för allmänheten som en Fine Arts Museum 1975. I allmänhet är oljemålningar, paneler och objekt reflekterande av asiatisk konst och olika porslin objekt på displayen, långt från en detaljerad klassificering.

Fred och frihet Museum

Bredvid den plats där de turkiska väpnade styrkorna in Cypern 1974 under åtgärden fred, byggnaden där överste Ibrahim Karaoglanoglu och brigaden blev martyrer, används nu som ett museum där bilderna av martyr soldaterna, minnessaker, och olika vapen och objekt som konfiskerats från grekerna visas. Bredvid museet ligger Karaoglanoglu martyrerna kyrkogården, anonym soldatens staty och ett friluftsmuseum där tunga vapen beslagtogs under åtgärden visas.

 

Landmärke Estates ansvarsfriskrivning

Medan information inom denna webbplats uppdateras regelbundet, är ingen garanti tanke på att information som tillhandahålls på denna webbplats kommer att vara korrekt, fullständig eller aktuell.

Allt material tillhandahålls endast för allmän information och utgör inte någon juridisk eller annan professionell rådgivning om varje ämne.  Landmärke accepterar inte något ansvar för eventuella förluster som kan uppstå från förlitan på information som finns på denna webbplats.