Norra Cypern

Girne Harbour & slott norra Cypern

Girne Harbour & slott norra Cypern

Girne's medeltida hamnen är en av de mest pittoreska i Medelhavet och är upptagen med utflyktsbåtar, spetsad med trä pontoner och bristling med masterna. Kyrenia hamn själv är en hästsko, med dess västra sida domineras av det massiva venetianska borgen, medan hamninloppet är skyddad av en vågbrytare vägg. Kajen livliga restauranger och små hotell, några i ombyggda carob lagerbyggnader, andra i nyare moderna byggnader, balkonger, övre berättelser och tältförsedda bottenvåningarna.

 

Girne Castle har en lång och förvirrande arkitektonisk historia, att ha anpassat, förstörts, ombyggd och förbättrat så många gånger. Bysantinerna först byggdes ett slott, kanske på resterna av en mycket tidigare struktur runt det tionde århundradet E.Kr. Rektangulär form, det var förstärkt och utvidgas under perioden Lusignan med tillägg av stallar och en vallgrav. Sin nuvarande form tog form från venetianerna under 1500-talet med tillägg av västern och södra väggar och byggandet av tre nya bastioner. Den brittiska en gång använde slottet som fängelse och som en polisakademi under sena 1950-talet, för att fängsla EOKA fighters.

Aldrig tagit med kraft (även om det nästan förstördes Genua 1373), slottet duka till ottomanerna år 1570. Det sägs att den venetianska commanderen av slottet förhandlat fram en vapenvila med osmanerna tills det blev klart hur belägringen av Nicosia visade sig. När osmanerna presenterade honom med hans Nicosian motsvarighet avhuggna huvud, kapitulerade han omgående.

Landmärke Estates ansvarsfriskrivning

Medan information inom denna webbplats uppdateras regelbundet, är ingen garanti tanke på att information som tillhandahålls på denna webbplats kommer att vara korrekt, fullständig eller aktuell.

Allt material tillhandahålls endast för allmän information och utgör inte någon juridisk eller annan professionell rådgivning om varje ämne.  Landmärke accepterar inte något ansvar för eventuella förluster som kan uppstå från förlitan på information som finns på denna webbplats.